Zalm met een krokant korstje

– Zalmfilet
– Lactosevrije roomkaas
– 1 a 2 eetlepels glutenvrije paneermeel
– 1 eetlepel Parmezaanse kaas poeder
– Peper
– Provençaalse kruiden

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Smeer de bovenkant van de zalmfilet in met een laagje lactosevrije roomkaas en doe er wat peper op.
– Meng in een schaaltje het paneermeel met de Parmezaanse kaas en de Provençaalse kruiden.
– Verdeel dit over de roomkaas.
– Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en leg de zalmfilet erin.
– Bak de zalmfilet nu 20 a 25 minuten in de oven.

Lekker met wat frietjes.

Smakelijk eten!

Weetje: Parmezaanse kaas komt uit Italië uit de omgeving van Parma. Parmezaanse kaas bestaat al vanaf de 13e eeuw, en het wordt nog steeds na het oude recept gemaakt, dit vooral door familiebedrijven. Alleen de kaas die uit de provincies Modena, Parma en Reggio Emilia (en delen van Bologma en Mantua) , mag de naam Parmezaanse kaas dragen. Echte Parmezaanse kaas is te herkennen aan het zegel met de tekst ‘Parmigiano Reggiano’.

Zalm met een krokant korstje

Heb jij de zalm met een krokant korstje gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *