Yoghurt-havermout cakejes met rood fruit (low FODMAP, glutenvrij en vegan)

Voor dit recept heb ik een 8-punts siliconen bakvorm gebruikt, maar je kan het beslag voor dit recept ook verdelen over muffinvormpjes.

Ingrediënten

  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 200 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
  • 175 gram rood fruit (diepvries)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Beetje havermout voor op de cakejes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de yoghurt met de zonnebloemolie, kristalsuiker en het zakje vanillesuiker.
  3. Meng het bakpoeder door het havermeel en voeg dit dan beetje voor beetje toe aan het andere mengsel.
  4. Spatel als laatste voorzichtig het rood fruit erdoor.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm(pjes) en verdeel een beetje havermout over het beslag.
  6. Bak de yoghurt-havermout cakejes met rood fruit in 35 à 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Heb jij deze yoghurt-havermout cakejes met rood fruit gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*