Yoghurt-bananenbroodjes (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor dit recept heb ik een 8-punts siliconen bakvorm gebruikt, maar je kan het beslag voor dit recept ook verdelen over muffinvormpjes.

Ingrediënten

  • 250 gram lactosevrije yoghurt
  • 200 gram glutenvrije bloem
  • 20 gram walnoten
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 2.5 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Breek de walnoten in stukjes en meng ze in een schaaltje met de pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en een halve theelepel kaneel.
  3. Prak de bananen fijn met een vork.
  4. Meng de fijngeprakte bananen met de yoghurt, zonnebloemolie, ei en 2 theelepels kaneel.
  5. Meng als laatste de bloem en het bakpoeder goed door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de bakvorm(pjes).
  7. Verdeel nu het mengsel van walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en kaneel over het beslag.
  8. Bak de yoghurt-bananenbroodjes in zo’n 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Lekker met wat (aardbeien)jam.

Smakelijk eten!

Heb jij deze yoghurt-bananenbroodjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*