Voor dit recept heb ik een 8-punts siliconen bakvorm gebruikt, maar je kan het beslag voor dit recept ook verdelen over muffinvormpjes.
Ingrediënten
- 250 gram lactosevrije yoghurt
- 200 gram glutenvrije bloem
- 20 gram walnoten
- 80 ml zonnebloemolie
- 3 bananen
- 1 ei
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 2.5 theelepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Breek de walnoten in stukjes en meng ze in een schaaltje met de pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en een halve theelepel kaneel.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Meng de fijngeprakte bananen met de yoghurt, zonnebloemolie, ei en 2 theelepels kaneel.
- Meng als laatste de bloem en het bakpoeder goed door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvorm(pjes).
- Verdeel nu het mengsel van walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en kaneel over het beslag.
- Bak de yoghurt-bananenbroodjes in zo’n 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Lekker met wat (aardbeien)jam.
Smakelijk eten!
Heb jij deze yoghurt-bananenbroodjes gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.