Wintercake (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm
– 200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter
– 100 gram suiker
– 4 eieren
– 100 gram noten (amandelen en pecannoten)
– 50 gram sinaasappelblokjes + wat extra voor de garnering
– 0,5 eetlepel kaneel
– 0,5 eetlepel speculaaskruiden
– 150 gram lactosevrije roomkaas
– 6 eetlepels poedersuiker
– 1 sinaasappel
– Cacaonibs
– Cranberries

Cake

– Verwarm de oven voor op 165 graden.
– Snijd de noten fijn.
– Mix het zelfrijzend bakmeel, met de boter, suiker en eieren tot een egale massa.
– Doe bij het cakebeslag de noten, sinaasappelblokjes en de kruiden, en roer dit goed door elkaar.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het cakebeslag erin.
– Bak de cake nu zo’n 60 minuten in de oven.
– Laat de cake goed afkoelen.
– Rasp de sinaasappel.
– Meng de roomkaas met de poedersuiker en de sinaasappelrasp.
– Verdeel de frosting gelijkmatig over de cake.
– Verdeel nu wat cranberries, cacaonibs en sinaasappelblokjes over de frosting.
– Zet de cake in de koelkast en laat de frosting opstijven.

Eet smakelijk!

Cake
Heb jij deze cake gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten en #buikfijn of tag ons @gevoelige_buik_recepten en @buikfijn op Instagram.

2 Comments

  1. Bedankt dat je deze cake hebt gemaakt voor de high tea van het sporten. Wij hebben er heerlijk van genoten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*