Wentelteefjes

Ontbijt voor 1 persoon

– 2 plakken glutenvrij brood/speltbrood
– 1 ei
– beetje lactosevrije melk
– kaneel
– Lactosevrije kwark
– Fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en blauwe bessen)

– Kluts een ei, doe er wat lactosevrije melk en kaneel bij, en roer goed door elkaar.
– Haal de 2 plakken brood door het eimengsel.
– Doe in een koekenpan een klein scheutje zonnebloemolie en leg de 2 plakken brood in de pan.
– Bak de wentelteefjes op middelhoog vuur, totdat ze mooi bruin zijn.
– Haal de wentelteefje uit de pan en snijd ze 2 keer diagonaal door.
– Leg de 8 stukjes op een bord en verdeel er wat lactosevrije kwark en fruit over.

Smakelijk eten!

Weetje: Wentelteefjes is een populair ontbijt in Europa en Noord-Amerika. Vroeger gooiden mensen vrijwel geen eten weg. Om oud brood, weer eetbaar te maken bedachten ze om deze te weken in melk en ei en vervolgens te bakken.

Wentelteefjes

Heb jij deze wentelteefjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *