Vegetarische quiche met groenten en feta (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Bodem

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije bloem
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepels koud water
  • 1 ei
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Meng het zout door de bloem.
  2. Snijd de boter in kleine blokjes en kneed de boter dan door de bloem tot een korrelig geheel.
  3. Voeg het ei en het water toe en kneed het dan tot een samenhangend deeg.
  4. Vorm een bal van het deeg, verpak het in folie en laat het dan minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Ondertussen kan je verdergaan met het maken van de vulling.

Vulling

Ingrediënten

  • 200 gram lactosevrije crème fraîche
  • 125 gram champignons (champignons uit blik zijn tot 110 gram low fodmap)
  • 125 gram feta (voor dit recept gebruikte ik een plantaardige feta)
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas + nog een klein beetje extra
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook de broccoli 8-10 minuten en laat ze dan goed uitlekken.
  3. Snijd de paprika en feta in blokjes en snijd ook de champignons nog wat kleiner.
  4. Bak de paprika en de champignons met wat peper zo´n 5 minuten.
  5. Haal het deeg uit de koelkast, bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Meng de champignons, feta, broccoli en paprika door elkaar en verdeel dit dan over het deeg.
  7. Maak een saus door de crème fraîche te mengen met de eieren, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en wat peper.
  8. Schenk de saus over de quiche en bestrooi het geheel met nog een beetje Parmezaanse kaas.
  9. Bak de quiche in de oven in zo´n 30-40 minuten gaar.

Smakelijk eten!

Heb jij deze vegetarische quiche met groenten en feta gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*