Varkenshaas met peperroomsaus

Ingrediënten voor 2 personen

– 2 varkenshaasjes
– 120 ml lactosevrije slagroom
– 20 gram glutenvrij bloem
– 25 gram lactosevrije boter + een extra blokje om te bakken
– 1 bosui (alleen het groene deel)
– 100 ml runderbouillon
– 1 theelepel zwarte peper korrels
– 1 eetlepel olijfolie

Peperroomsaus
– Snijd de bosui in dunne ringetjes.
– Verhit de boter in een steelpan en fruit de bosui een paar minuten. Voeg de bloem toe, en roer goed door tot het mengsel lichtbruin is.
– Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Kneus de peperkorrels in een vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op een laag vuur tot een gladde, gebonden saus. Voeg als laatste de slagroom toe en roer nogmaals goed door.
– Laat de olijfolie warm worden in een koekenpan, en bak hierin de varkenshaasjes in 10 a 15 minuten mooi bruin. Voeg halverwege een blokje boter toe voor extra smaak, en om aanbranden te voorkomen (regelmatig omdraaien).
– Haal de varkenshaasjes uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Laat ze 5 minuten rusten.
– Serveer met de peperroomsaus.

Eet smakelijk!

Varkenshaas met peperroomsaus

Heb jij deze varkenshaas met peperroomsaus gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten en #buikfijn of tag ons @gevoelige_buik_recepten en @buikfijn op Instagram.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *