Tomatensoep met salie en brie

Voor 4 personen

– 1 kilo Roma tomaten
– 4 plakjes brie
– 2 bosui (alleen het groene deel)
– 1 liter bouillon
– 50 gram rijstvermicelli
– Blikje tomatenpuree
– Verse salie (paar blaadjes)
– 1 laurierblaadje
– 1 eetlepel knoflookolie
– 1 theelepel sambal Oelek

– Snijd de bosui in dunne ringetjes.
– Verwarm de knoflookolie in een soeppan en voeg de sambal en bosui toe. Bak dit een paar minuten.
– Voeg de tomatenpuree toe en laat ontzuren.
– Snijd de tomaten in blokjes. Voeg toe aan de pan en laat 5 minuten bakken.
– Giet de bouillon en het laurierblaadje erbij en laat de soep op zacht vuur 10 minuten doorkoken.
– Haal het laurierblaadje uit de soep. Zeef vervolgens de soep om de velletjes te verwijderen.
– Snijd de salieblaadjes fijn, maak de vermicelli fijn en voeg beide toe aan de soep.
– Verdeel de soep over kommen/borden, en doe bij iedereen een stukje brie in de soep.

Eet smakelijk!

Tomatensoep met brie

Heb jij deze tomatensoep met salie en brie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten en #buikfijn of tag ons @gevoelige_buik_recepten en @buikfijn op Instagram.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *