Tomatensoep met courgette en paprika

– 500 gram gezeefde tomaten
– 400 gram tomatenblokjes
– 70 gram tomatenpuree
– 2 bosui (groene gedeelte) + nog wat extra ter garnering
– 1 rode paprika
– 0,5 courgette
– 1 bouillonblokje + 750 ml water
– 1 eetlepel Provençaalse kruiden

– Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en het bosui in ringetjes.
– Verhit een scheutje olie in een pan, en bak hierin de courgette en paprika met de Provençaalse kruiden 5 minuten.
– Voeg het bosui toe en meng met de overige groenten.
– Kook 750 ml water en los hier het bouillonblokje in op.
– Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe aan de groenten, en roer dit goed door elkaar.
– Schenk vervolgens de bouillon erbij en roer dit er door.
– Laat de soep nu ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
– Garneer de soep voor het opdienen met nog wat ringetjes bosui.

Smakelijk eten!

Weetje: De tomaat is een vrucht afkomstig van de tomatenplant. Tomaten zijn veelzijdig te gebruiken, zowel rauw als gekookt/gebakken, maar ze zijn ook nog eens erg gezond. Tomaten bestaan uit veel gezonde vitaminen en mineralen. In een tomaat zit veel vitamine A, B1, B3, B6, C, E en K. Tevens zijn ze rijk aan antioxidanten.

Tomatensoep met courgette en paprikaHeb jij deze tomatensoep met courgette en paprika gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *