Tomatensoep met courgette en paprika (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Tomatensoep met courgette en paprika voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 bosui (fodmap –> alleen het groene gedeelte) + nog wat extra ter garnering
  • 1 rode paprika
  • 0,5 courgette
  • 1 bouillonblokje + 750 ml water
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en het bosui in ringetjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan, en bak hierin de courgette en paprika met de Provençaalse kruiden 5 minuten.
  3. Voeg het bosui toe en meng met de overige groenten.
  4. Kook 750 ml water en los hier het bouillonblokje in op.
  5. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe aan de groenten, en roer dit goed door elkaar.
  6. Schenk vervolgens de bouillon erbij en roer dit er door.
  7. Laat de soep nu ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  8. Garneer de soep voor het opdienen met nog wat ringetjes bosui.

Smakelijk eten!


Heb jij deze tomatensoep met courgette en paprika gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*