Tomaten-paprikasoep (low FODMAP, glutenvrij en vegan)

Voor zo´n 4 kommen tomaten-paprikasoep

Ingrediënten

  • 750 ml water
  • 750 gram romatomaten
  • 1 pot geroosterde paprika (465 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Scheutje (knoflook) olie
  • Eventueel plantaardige room

Bereidingswijze

  1. Begin met het ontvellen van de tomaten*. Snijd de ontvelde tomaten daarna in vieren, zodat je de zaadlijsten goed kunt verwijderen (deze gebruik je niet) en snijd de tomaten als laatste nog iets kleiner. Snijd ook de geroosterde paprika´s in stukjes.
  2. Maak nu de bouillon, door 750 ml water te koken en hier een bouillonblokje in op te lossen.
  3. Doe een scheutje (knoflook) olie in een pan en bak de stukjes tomaat, paprika en de kruiden 3 minuten.
  4. Voeg nu de bouillon toe en laat het geheel 15 à 20 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de soep fijn met een staafmixer en serveer de soep eventueel met wat room.

* Snijd met een mesje een kruisje aan de bolle kant van de tomaten. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Haal dan met een schuimspaan de tomaten uit het kokende water en laat ze meteen schrikken in koud water (het kookproces stopt hierdoor). Met een mesje haal je de velletjes nu gemakkelijk van de tomaten.

Smakelijk eten!

Heb jij deze tomaten-paprikasoep gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*