Stoofvlees

Voor 4 personen

– 1 kilo stoofvlees (ribrunderlappen/sukadelappen)
– Margarine
– Peper
– Zout
– Gemalen kruidnagel
– Paprikapoeder
– Gemberpoeder
– Gemalen koriander
– 3 laurierblaadjes
– 1 eetlepel stroop
– 1 liter water
– Maïzena

– Snijd het vlees in blokjes.
– Doe een flink stuk margarine in een braadpan en laat dit smelten.
– Voeg het vlees toe.
– Voeg een klein beetje zout en flink wat peper, gemalen kruidnagel, paprikapoeder, gemberpoeder en gemalen koriander toe.
– Bak het vlees al omscheppend aan.
– Voeg 1 liter water en 1 eetlepel stroop toe en roer goed door.
– Leg de 3 laurierblaadjes op het vlees.
– Breng het aan de kook en laat het daarna zachtjes 2 a 2.5 uur stoven.
– Haal de laurierblaadjes uit de pan.
– Maak een papje van maïzena en water, 1 eetlepel maïzena op 2 eetlepels water. Ik gebruikte in totaal 3 eetlepels maïzena, maar wil je de saus dikker, dan kan je extra toevoegen.
– Doe het maïzena mengsel bij het vlees en roer goed door totdat het de gewenste dikte heeft.

Lekker om te serveren bij friet.

Smakelijk eten!

Weetje: In Nederland wordt stoofvlees ook wel draadjesvlees genoemd, omdat het uit elkaar gevallen vlees aan draden doet denken. Door het sudderen van het vlees worden de stoffen collageen en elastine afgebroken. Deze stoffen houden het vlees stug. De structuur van rundvlees bestaat uit vezels, daarom valt dit na het sudderen in draden uit elkaar.

Stoofvlees

Heb jij het stoofvlees gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *