Stoofvlees (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Stoofvlees voor 4 personen

Ingrediënten

  •  1 kilo stoofvlees (ribrunderlappen/sukadelappen)
  • Margarine
  • Peper
  • Zout
  • Gemalen kruidnagel
  • Paprikapoeder
  • Gemberpoeder
  • Gemalen koriander
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 liter water
  • Maïzena

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Doe een flink stuk margarine in een braadpan en laat dit smelten.
  3. Voeg het vlees toe.
  4. Voeg een klein beetje zout en flink wat peper, gemalen kruidnagel, paprikapoeder, gemberpoeder en gemalen koriander toe.
  5. Bak het vlees al omscheppend aan.
  6. Voeg 1 liter water en 1 eetlepel stroop toe en roer goed door.
  7. Leg de 3 laurierblaadjes op het vlees.
  8. Breng het aan de kook en laat het daarna zachtjes 2 à 2.5 uur stoven.
  9. Haal de laurierblaadjes uit de pan.
  10. Maak een papje van maïzena en water, 1 eetlepel maïzena op 2 eetlepels water. Ik gebruikte in totaal 3 eetlepels maïzena, maar wil je de saus dikker, dan kan je extra toevoegen.
  11. Doe het maïzena mengsel bij het vlees en roer goed door totdat het de gewenste dikte heeft.

Lekker om te serveren bij friet.

Smakelijk eten!


Heb jij het stoofvlees gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*