Spinazie ei wrap (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Spinazie ei wrap voor 1 persoon

– 3 eieren
– 1,5 eetlepel amandelmeel
– 2 flinke handen verse spinazie
– Peper
– Lactosevrije hüttenkäse
– Serranoham (ongeveer 3 plakken)
– Cherrytomaten (ongeveer 4 stuks)
– Alfalfa
– Pijnboompitten

– Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie kort (totdat het is geslonken).
– Kluts de eieren met het amandelmeel en wat peper.
– Verdeel de spinazie over de bodem van de koekenpan en schenk het eimengsel erover.
– Bak de ei wrap op middelhoog vuur, totdat deze aan beide kanten gaar is.
– Laat de wrap iets afkoelen en snijd ondertussen de cherrytomaten in plakjes.
– Verdeel de serranoham over de ei wrap.
– Verdeel over het midden van de wrap wat lactosevrije hüttenkäse, en verdeel hierover de plakjes cherrytomaten, wat alfalfa en wat pijnboompitten.
– Vouw de ei wrap nu dicht en doe er eventueel een prikker in.

Kan ook prima als diner worden gegeten, eventueel met nog wat salade.

Smakelijk eten!

Weetje: Hüttenkäse of cottage cheese is een frisse kwarkachtige kaassoort en het heeft een korrelige structuur. Het is arm aan vetten en koolhydraten, maar rijk aan eiwitten.


Heb jij deze spinazie ei wrap gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *