Speculaas muffins

Voor 12 speculaas muffins

– 125 gram havermout
– 125 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 2 bananen
– 2 eieren
– 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder
– Amandelschaafsel

– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Prak de bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte banaan met de havermout, melk, eieren, kruiden en bakpoeder goed door elkaar tot een beslag.
– Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
– Verdeel over het beslag wat amandelschaafsel.
– Bak de muffins in 25 a 30 minuten in de oven gaar.

Smakelijk eten!

Weetje: Bakpoeder is een vervanger van gist als rijsmiddel. Het wordt in de keuken gebruikt om deeg te laten rijzen. Bakpoeder bestaat uit een carbonaat en een zuur.

Speculaas-muffinsHeb jij deze speculaas muffins gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *