Speculaas appeltaart met spijs (glutenvrij en lactosevrij)

Voor een speculaas appeltaart met spijs van 24 cm

Bodem

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije bloem
  • 200 gram boter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 1 ei

Vulling

Ingrediënten

  • 300 gram amandelspijs
  • 6 appels (Jonagold of Goudreinet)
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 0,5 ei

Kruimeldeeg

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije bloem
  • 80 gram boter
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar, totdat je een mooi samenhangend deeg hebt. Maak een bol van het deeg, verpak het in vershoudfolie en leg het deeg in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Schil de appels en snijd ze vervolgens in dunne partjes. Doe de appelpartjes in een kom en meng ze met de donkere basterdsuiker en de koek- en speculaaskruiden.
  4. Doe nu het spijs in een kom en kluts in een ander schaaltje een ei, waarvan je de helft toevoegt aan het spijs. Meng met een vork het ei door het spijs, zodat je een smeuïg geheel krijgt.
  5. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkant van de vorm in.
  6. Neem nu het deeg uit de koelkast en bekleed de vorm hiermee (bodem en zijkant tot circa 1 cm onder de rand).
  7. Verdeel over de bodem van de speculaas appeltaart het spijs.
  8. Verdeel over het spijs de appelpartjes en druk deze goed aan.
  9. Maak nu het kruimeldeeg: meng de bloem met de donkere basterdsuiker en de koek- en speculaaskruiden. Snijd de boter in stukjes en kneed dan alles met je handen tot een kruimeldeeg.
  10. Verdeel het kruimeldeeg over de speculaas appeltaart.
  11. Bak de speculaas appeltaart met spijs nu zo’n 65 à 75 minuten in de voorverwarmde oven.


Lekker met wat lactosevrije slagroom.

Smakelijk eten!


Heb jij deze speculaas appeltaart met spijs gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*