Voor 4 personen (ronde quichevorm van 30 cm)
Ingrediënten
- 600 gram voorgekookte aardappeltjes (bakaardappeltjes, blokjes, minikrieltjes)
- 450 gram verse spinazie
- 400 gram kipfilet
- 125 gram spekblokjes
- 2 rode paprika´s
- 6 eieren
- Scheutje lactosevrije/plantaardige melk
- Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kipfilet en paprika´s in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan, en bak hierin de aardappeltjes ongeveer 10 minuten.
- Bak de spekblokjes in een andere wok/koekenpan 2 minuten aan, en voeg daarna de kipfiletblokjes toe.
- Doe de paprika´s erbij, als de kip wat bruin gekleurd is, en bak ze 3 minuten mee.
- Voeg nu beetje bij beetje de verse spinazie toe, en bak dit totdat het geslonken is. Voeg peper naar smaak toe.
- Verwijder nu het eventuele vocht uit de pan met het spinaziemengsel, doe daarna de aardappeltjes erbij, en meng het geheel voorzichtig door elkaar.
- Vet de vorm in, en schep daarna het aardappel/spinaziemengsel in de vorm.
- Kluts de 6 eieren, met een scheutje melk en peper door elkaar.
- Schenk de eieren uit over de vorm.
- Bak de aardappeltortilla in 25 à 30 minuten gaar.
Smakelijk eten!
Heb jij deze Spaanse tortilla met spinazie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.