Spaanse tortilla met spinazie (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 4 personen (ronde quichevorm van 30 cm)

Ingrediënten

  • 600 gram voorgekookte aardappeltjes (bakaardappeltjes, blokjes, minikrieltjes)
  • 450 gram verse spinazie
  • 400 gram kipfilet
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 rode paprika´s
  • 6 eieren
  • Scheutje lactosevrije/plantaardige melk
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet en paprika´s in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan, en bak hierin de aardappeltjes ongeveer 10 minuten.
  4. Bak de spekblokjes in een andere wok/koekenpan 2 minuten aan, en voeg daarna de kipfiletblokjes toe.
  5. Doe de paprika´s erbij, als de kip wat bruin gekleurd is, en bak ze 3 minuten mee.
  6. Voeg nu beetje bij beetje de verse spinazie toe, en bak dit totdat het geslonken is. Voeg peper naar smaak toe.
  7. Verwijder nu het eventuele vocht uit de pan met het spinaziemengsel, doe daarna de aardappeltjes erbij, en meng het geheel voorzichtig door elkaar.
  8. Vet de vorm in, en schep daarna het aardappel/spinaziemengsel in de vorm.
  9. Kluts de 6 eieren, met een scheutje melk en peper door elkaar.
  10. Schenk de eieren uit over de vorm.
  11. Bak de aardappeltortilla in 25 à 30 minuten gaar.

Smakelijk eten!


Heb jij deze Spaanse tortilla met spinazie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*