Soba noodles met kip teriyaki (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Soba noodles met kip teriyaki voor 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 250 gram soba noodles
  • 125 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • Bosui (fodmap –> alleen het groene gedeelte)
  • 125 ml ketjap
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Maak een marinade van de ketjap, zonnebloemolie, witte wijnazijn, gemberpoeder en bruine suiker.
  3. Doe de kip bij de marinade en meng goed door elkaar. Laat de kip 30 minuten staan.
  4. Snijd de groenten.
  5. Doe de kipfiletblokjes in een wok en bak deze bruin.
  6. Kook de Soba noodles zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Voeg de groenten (houd een beetje bosui apart) toe aan de kip, en bak dit in een aantal minuten gaar.
  8. Serveer de noodles met de kip teriyaki en groenten, en garneer met de achtergehouden bosui en wat sesamzaadjes.

Smakelijk eten!


Heb jij de Soba noodles met kip teriyaki gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

4 Comments

  1. Waar koop je soba noodles?

    • gevoeligebuikrecepten

      Hallo Joyce,

      De soba noodles koop ik bij de AH van het merk King Soba. Ze hebben verschillende, ik heb zelf die met boekweit en quinoa gebruikt.

  2. Riny boereboom

    Vanavond gegeten, het was heerlijk!
    Bedankt voor het lekkere recept

    • gevoeligebuikrecepten

      Wat leuk om te horen, dat je lekker hebt gegeten. Graag gedaan, en bedankt voor je reactie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*