Shoarma maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shoarma maaltijdsalade voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 150-200 gram fijngesneden kipdijfilet
  • 60 gram Romaine sla
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 rode paprika
  • 4 cherrytomaten
  • 4 radijsjes
  • Shoarmakruiden

Dressing

Ingrediënten

  • 2 eetlepels lactosevrije yoghurt
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • Circa 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie
  • Circa 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te mengen en zet de dressing even apart.
  2. Snijd de komkommer en rode paprika in stukjes, de cherrytomaten in vieren en de radijsjes in plakjes.
  3. Bak de fijngesneden kipdijfilet in een aantal minuten met shoarmakruiden (naar smaak) in een wok/koekenpan gaar en bruin.
  4. Verdeel de Romaine sla over een bord en verdeel hierover de komkommer, rode paprika, cherrytomaten, radijsjes en de shoarma van kipdijfilet. Verdeel als laatste de yoghurtdressing over de shoarma maaltijdsalade.

Serveer eventueel met glutenvrij brood.

Smakelijk eten!


Heb jij deze shoarma maalijdsalade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*