Shoarma maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shoarma maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shoarma maaltijdsalade voor 1 persoon

– 150-200 gram fijngesneden kipdijfilet
– 60 gram Romaine sla
– 1/4 komkommer
– 1/4 rode paprika
– 4 cherrytomaten
– 4 radijsjes
– Shoarmakruiden

Eventueel serveren met een glutenvrij (afbak)broodje.

Voor de dressing
– 2 eetlepels lactosevrije yoghurt
– 0,5 eetlepel citroensap
– Circa 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie
– Circa 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook
– Peper

– Maak de dressing door alle ingredi├źnten voor de dressing door elkaar te mengen en zet de dressing even apart.
– Snijd de komkommer en rode paprika in stukjes, de cherrytomaten in vieren en de radijsjes in plakjes.
– Bak de fijngesneden kipdijfilet in een aantal minuten met shoarmakruiden (naar smaak) in een wok/koekenpan gaar en bruin.
– Verdeel de Romaine sla over een bord en verdeel hierover de komkommer, rode paprika, cherrytomaten, radijsjes en de shoarma van kipdijfilet. Verdeel als laatste de yoghurtdressing over de shoarma maaltijdsalade. Serveer eventueel met glutenvrij brood.

Smakelijk eten!

Weetje: Shoarma komt uit de keuken van het Midden-Oosten. Shoarma bestaat uit reepjes vlees. Het kan worden gemaakt van lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees. Het vlees wordt gekruid met een mix aan specerijen.


Heb jij deze shoarma maalijdsalade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *