Shakshuka met spinazie (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shakshuka voor 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram spinazie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel Ras el hanout kruiden
  • Peper
  • Verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in kleine reepjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika 3 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en de kruiden toe en meng dit door elkaar.
  4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat dit slinken.
  5. Maak 4 kuiltjes in het gerecht en breek boven elk kuiltje een ei.
  6. Doe een deksel op de pan en laat de eieren stollen.
  7. Snijd wat peterselie fijn en garneer de Shakshuka hiermee.

Shakshuka is lekker met Naan of rijst.

Smakelijk eten!


Heb jij deze Shakshuka met spinazie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*