Shakshuka met spinazie (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shakshuka voor 2 personen

– 400 gram spinazie
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 70 gram tomatenpuree
– 400 gram tomatenblokjes
– 4 eieren
– 1 eetlepel Ras el hanout kruiden
– Peper
– Verse peterselie

– Snijd de paprika in kleine reepjes.
– Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika 3 minuten.
– Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en de kruiden toe en meng dit door elkaar.
– Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat dit slinken.
– Maak 4 kuiltjes in het gerecht en breek boven elk kuiltje een ei.
– Doe een deksel op de pan en laat de eieren stollen.
– Snijd wat peterselie fijn en garneer de Shakshuka hiermee.

Shakshuka is lekker met Naan of rijst.

Smakelijk eten!

Weetje: Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een tomatensaus. Verder kan je er verschillende groenten aan toevoegen (ideaal om eventuele restjes op te maken). Shakshuka is een lekker, makkelijk, voedzaam en gezond gerecht.


Heb jij deze Shakshuka met spinazie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *