Sajoer boontjes en saté

Voor 3 a 4 personen

– (Zilvervlies)rijst (reken ongeveer 100 gram ongekookte rijst per persoon)

– Bereid zoals aangegeven op de verpakking.

Sajoer boontjes
– 600 gram sperziebonen
– Bouillonblokje
– 200 ml kokosmelk
– 2 theelepels ketjap
– 1 theelepel gemberpoeder
– 2 theelepels sambal
– 1 theelepel gemalen koriander
– Maïzena

– Doe in een wok/koekenpan de ketjap, gemberpoeder, sambal en gemalen koriander.
– Voeg de sperziebonen toe en meng met het kruidenmengsel.
– Maak 200 ml bouillon en schenk dit bij de sperziebonen.
– Voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
– Doe een deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur sudderen, totdat de bonen gaar zijn.
– Voeg beetje bij beetje wat maïzena toe, totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Kipspiesjes
– 600 gram kipfilet
– 3 a 4 eetlepels ketjap
– 1 theelepel sambal
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Klein beetje chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)

– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Maak een marinade van ketjap, sambal, gemberpoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
– Meng met de kip en zet dit voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
– Rijg de kipstukjes op een satéprikker.
– Bak/grill de kipsiesjes gaar.

Serveer alles samen, ook erg lekker met een gekookt ei.

Eet smakelijk!

Weetje: Sajoer is een nat groentegerecht. Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd. Het is een gerecht uit de Indische keuken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *