Sajoer boontjes en saté (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Sajoer boontjes en saté voor 3 à 4 personen

Sajoer boontjes

Ingrediënten

  • 600 gram sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • Bouillonblokje (oplossen in 200 ml water)
  • 2 theelepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Maïzena

Bereidingswijze

  1. Doe in een wok/koekenpan de ketjap, gemberpoeder, sambal en gemalen koriander.
  2. Voeg de sperziebonen toe en meng met het kruidenmengsel.
  3. Maak 200 ml bouillon en schenk dit bij de sperziebonen.
  4. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
  5. Doe een deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur sudderen, totdat de bonen gaar zijn.
  6. Voeg beetje bij beetje wat maïzena toe, totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Saté

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 3 à 4 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Klein beetje chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Maak een marinade van ketjap, sambal, gemberpoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
  3. Meng met de kip en zet dit voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Rijg de kipstukjes op een satéprikker.
  5. Bak/grill de kipsiesjes gaar.

Serveer de gado gado met rijst en een gekookt ei.

Smakelijk eten!


Heb jij de sajoer boontjes en/of saté gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*