Sajoer boontjes en saté voor 3 à 4 personen
Sajoer boontjes
Ingrediënten
- 600 gram sperziebonen
- 200 ml kokosmelk
- Bouillonblokje (oplossen in 200 ml water)
- 2 theelepels ketjap
- 2 theelepels sambal
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- Maïzena
Bereidingswijze
- Doe in een wok/koekenpan de ketjap, gemberpoeder, sambal en gemalen koriander.
- Voeg de sperziebonen toe en meng met het kruidenmengsel.
- Maak 200 ml bouillon en schenk dit bij de sperziebonen.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
- Doe een deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur sudderen, totdat de bonen gaar zijn.
- Voeg beetje bij beetje wat maïzena toe, totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Saté
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 3 à 4 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Klein beetje chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Maak een marinade van ketjap, sambal, gemberpoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
- Meng met de kip en zet dit voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Rijg de kipstukjes op een satéprikker.
- Bak/grill de kipsiesjes gaar.
Serveer de gado gado met rijst en een gekookt ei.
Smakelijk eten!
Heb jij de sajoer boontjes en/of saté gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.