Romige gnocchi met kalkoen

Voor 3 personen

– 400 gram gnocchi
– 300 gram kalkoenfilet
– 125 gram spekblokjes
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 flinke eetlepel lactosevrije roomkaas
– 1 theelepel paprikapoeder
– Peper
– Rucola

– Snijd de kalkoenfilet en paprika´s in stukjes.
– Verhit een wok/koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de gnocchi knapperig en bruin.
– Verhit een andere wok/koekenpan en bak hierin de spekblokjes 3 minuten.
– Voeg de kalkoenblokjes toe en bak deze mee, totdat ze mooi bruin kleuren (zo´n 5 minuten).
– Voeg de paprika toe en bak dit zo´n 3 minuten mee.
– Breng de spekblokjes, kalkoen en paprika op smaak met peper en een theelepel paprikapoeder. Voeg vervolgens een flinke eetlepel lactosevrije roomkaas toe en meng het geheel goed door elkaar.
– Voeg de gnocchi toe en meng dit er voorzichtig door.
– Serveer de romige gnocchi met de rucola.

Romige gnocchi met kalkoen

Smakelijk eten!

Weetje: Rucola wordt ook wel zwaardherik of raketsla genoemd. Zo rond 1980 is rucola in Noord-Europa in de belangstelling gekomen, maar het wordt al sinds de middeleeuwen geteeld in het Middellandse Zeegebied. De smaak van rucola is walnootachig en ietwat bitter.

Romige gnocchi met kalkoenHeb jij deze romige gnocchi met kalkoen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 thoughts on “Romige gnocchi met kalkoen

  1. Daphne Bluemink Beantwoorden

    Heerlijk recept! Zelfs mijn zoon van 4 heeft heerlijk gegeten.

    1. gevoeligebuikrecepten Beantwoorden

      Wat fijn dat jullie heerlijk hebben gegeten. Bedankt voor je berichtje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *