Risotto met kip (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram risotto
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram champignons (fodmap? gebruik champignons uit blik, 110 gram is low fodmap)
  • 2 rode paprika´s
  • 1 courgette
  • 1 liter kippenbouillon (1 liter kokend water met 2 kippenbouillonblokjes)
  • 100 ml witte wijn
  • Peper
  • Klontje boter
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet, paprika´s en courgette in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan, en bak hierin de kipfiletblokjes met wat peper gaar en bruin.
  3. Voeg nu de groenten en nog wat peper toe, en bak dit nog zo´n 5 minuten mee.
  4. Zet nu het kip/groentemengsel aan de kant, en begin met het maken van de risotto.
  5. Kook 1 liter water, en los hier 2 blokjes kippenbouillon in op.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, en bak hierin de risotto 2 minuten glazig.
  7. Voeg nu de witte wijn toe en blijf roeren, totdat de wijn helemaal is opgenomen.
  8. Voeg nu steeds beetje bij beetje wat bouillon toe. Belangrijk is dat je steeds blijft roeren, en wacht totdat de toegevoegde bouillon door de risotto is opgenomen (in totaal duurt dit zo´n 20 minuten).
  9. Voeg het kip/groentemengsel toe, nadat je de laatste bouillon hebt toegevoegd, en meng het geheel door elkaar. Bak nu een paar minuutjes, zodat ook de kip en groenten weer goed heet zijn.
  10. Neem de risotto van de warmtebron, en meng er een klontje boter door.
  11. Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!


Heb jij deze risotto met kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*