Rijst met kip ketjap

Voor 4 personen

– (Zilvervlies)rijst (reken ongeveer 100 gram ongekookte rijst per persoon)
– 500 gram kipfilet
– 400 gram sperziebonen
– 2 rode puntpaprika´s
– 6 eetlepels ketjap manis
– 1 eetlepel bruine suiker
– 2 theelepels gember
– Peper

– Kook de sperziebonen in ongeveer 14 minuten gaar.
– Snijd de kipfilet en puntpaprika´s in blokjes.
– Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
– Bak de kipfiletblokjes in een wok of koekenpan met een beetje olie, wat peper en de gemberpoeder mooi bruin.
– Voeg de blokjes puntpaprika en de gekookte sperziebonen toe en bak dit 5 minuten mee.
– Voeg de ketjap manis en bruine suiker toe, meng dit goed door elkaar en bak nog 2 minuten.
– Serveer de kip ketjap met de rijst.

Smakelijk eten!

Weetje: Sperziebonen zijn peulvruchten, maar worden gezien als groente. Sperziebonen worden ook wel slabonen of prinsessenbonen genoemd. Ze bevatten veel vezels en voedingsstoffen en maar weinig calorieën.

Rijst met kip ketjapHeb jij deze rijst met kip ketjap gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *