Rijst met kip kerrie

Voor 4 personen

– (Zilvervlies)rijst (reken ongeveer 100 gram ongekookte rijst per persoon)
– 450 gram kipfilet
– 1 grote rode paprika
– Bosui (groene gedeelte)
– 125 gram taugé
– 150 ml kokosmelk
– 3 theelepels kerriepoeder
– Peper

– Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Snijd de paprika in blokjes en het groen van de bosui in ringetjes.
– Doe een klein scheutje olie in een wok/koekenpan.
– Bak de kipfiletblokjes met wat peper gaar.
– Voeg de paprika toe en bak kort mee.
– Voeg de bosui en taugé toe en bak 1 a 2 minuten.
– Doe er 150 ml kokosmelk en 3 theelepels kerriepoeder bij.
– Laat dit nu zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen.
– Serveer de kip kerrie met de rijst.

Smakelijk eten!

Rijst met kip kerrie

Weetje: Kerrie komt van oorsprong uit India, hier zeggen ze ‘kari’, en dit betekent saus. Kerriepoeder bestaat uit verschillende soorten specerijen. De samenstelling varieert erg veel. In kerriepoeder zitten wel in elk geval de volgende specerijen, gember, kardemon, koriander, kruidnagel kummel, kurkuma, komijn en zwarte peper. Maar er kan bijvoorbeeld ook kaneel, anijs of cayennepeper in zitten.

Rijst met kip kerrieHeb jij deze rijst met kip kerrie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *