Rijstdessert met cranberry compote (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Rijstdessert met cranberry compote voor 3 personen

– 340 gram cranberries
– 100 gram dessertrijst
– 500 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 200 ml water
– 100 gram suiker
– 8 a 9 glutenvrije en lactosevrije speculaasjes
– 1 kaneelstokje

– Maak de cranberry compote door de cranberries, water, suiker en het kaneelstokje in een pan aan de kook te brengen. Laat de compote 10 minuten zachtjes doorkoken en roer geregeld door. Verwijder het kaneelstokje en laat de cranberry compote wat afkoelen.
– Maak nu het rijstdessert door in een pan de dessertrijst en de melk aan de kook te brengen. Roer geregeld door en laat het 12 Ć  14 minuten zachtjes koken. Laat het rijstdessert nu wat afkoelen.
– Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine.
– Neem 3 glazen en verdeel hierover de fijngemalen speculaasjes, schep hier bovenop wat rijstdessert gevolgd door een laagje cranberry compote.

Smakelijk eten!

Met bovenstaande ingrediƫnten voor de cranberry compote, houd je nog cranberry compote over. Dat is zeker niet erg, want wist je dat dit erg lekker is door de havermout, kwark, yoghurt en bij kip, kalkoen of wild?


Heb jij deze rijstdessert met cranberry compote gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *