Rijstdessert met cranberry compote (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Rijstdessert met cranberry compote voor 3 personen

Ingrediรซnten

  • 340 gram cranberries
  • 100 gram dessertrijst
  • 100 gram suiker
  • 500 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 200 ml water
  • 8 ร  9 glutenvrije en lactosevrije speculaasjes
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze

  1. Maak de cranberry compote door de cranberries, water, suiker en het kaneelstokje in een pan aan de kook te brengen. Laat de compote 10 minuten zachtjes doorkoken en roer geregeld door. Verwijder het kaneelstokje en laat de cranberry compote wat afkoelen.
  2. Maak nu het rijstdessert door in een pan de dessertrijst en de melk aan de kook te brengen. Roer geregeld door en laat het 12 ร  14 minuten zachtjes koken. Laat het rijstdessert nu wat afkoelen.
  3. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine.
  4. Neem 3 glazen en verdeel hierover de fijngemalen speculaasjes, schep hier bovenop wat rijstdessert gevolgd door een laagje cranberry compote.

Smakelijk eten!


Heb jij deze rijstdessert met cranberry compote gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*