Quiche met zalm

Voor de bodem
– 140 gram amandelmeel
– 200 gram havermout
– 3 eetlepels kokosolie
– 1 ei
– 50 ml water
– Snufje zout

– Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
– Vet een quichevorm of springvorm in, en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
– Zet de vorm in de koelkast en ga verder met de vulling.

Voor de vulling
– 1 middelgrote broccoli
– 1 rode puntpaprika
– 200 gram gerookte zalm
– 4 eieren
– 300 ml lactosevrije/plantaardige melk
– Verse bieslook
– Verse dille
– Peper

– Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten gaar.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de puntpaprika en zalm in kleine stukjes.
– Verhit een klein scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hier de stukjes puntpaprika een paar minuutjes aan.
– Meng door de gebakken puntpaprika de gekookte broccoliroosjes en de stukjes zalm.
– Haal de bodem voor de quiche uit de koelkast, en doe het mengsel er in.
– Snijd wat van de verse bieslook en dille fijn.
– Kluts nu de eieren met de melk, bieslook, dille en wat peper tot een saus.
– Schenk de saus over de quiche.
– Bak de quiche nu zo´n 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Dille is een kruid met fijne, naaldachtige, zachte bladeren en een fijne anijsachtige smaak. Dille is vooral populair in soepen en sauzen. Dille en zalm is ook een erg goede combinatie.

Quiche met zalmHeb jij deze quiche met zalm gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *