Quiche met zalm (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Bodem

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 140 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • Snufje zout

Vulling

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 middelgrote broccoli
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 eieren
  • 300 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • Verse bieslook
  • Verse dille
  • Peper

Bereidingswijze

  1.  Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
  2. Vet een quichevorm of springvorm in, en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
  3. Zet de vorm in de koelkast en ga verder met de vulling.
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten gaar.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snijd de puntpaprika en zalm in kleine stukjes.
  7. Verhit een klein scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hier de stukjes puntpaprika een paar minuutjes aan.
  8. Meng door de gebakken puntpaprika de gekookte broccoliroosjes en de stukjes zalm.
  9. Haal de bodem voor de quiche uit de koelkast, en doe het mengsel er in.
  10. Snijd wat van de verse bieslook en dille fijn.
  11. Kluts nu de eieren met de melk, bieslook, dille en wat peper tot een saus.
  12. Schenk de saus over de quiche.
  13. Bak de quiche nu zo´n 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!


Heb jij deze quiche met zalm gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*