Bodem
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 140 gram amandelmeel
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 ei
- 50 ml water
- Snufje zout
Vulling
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 1 middelgrote broccoli
- 1 rode puntpaprika
- 4 eieren
- 300 ml lactosevrije/plantaardige melk
- Verse bieslook
- Verse dille
- Peper
Bereidingswijze
- Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
- Vet een quichevorm of springvorm in, en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
- Zet de vorm in de koelkast en ga verder met de vulling.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de puntpaprika en zalm in kleine stukjes.
- Verhit een klein scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hier de stukjes puntpaprika een paar minuutjes aan.
- Meng door de gebakken puntpaprika de gekookte broccoliroosjes en de stukjes zalm.
- Haal de bodem voor de quiche uit de koelkast, en doe het mengsel er in.
- Snijd wat van de verse bieslook en dille fijn.
- Kluts nu de eieren met de melk, bieslook, dille en wat peper tot een saus.
- Schenk de saus over de quiche.
- Bak de quiche nu zo´n 30 minuten in de oven.
Smakelijk eten!
Heb jij deze quiche met zalm gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.