Quiche met Provençaalse groenten

Voor de bodem
– 140 gram amandelmeel
– 200 gram havermout
– 3 eetlepels kokosolie
– 1 ei
– 50 ml water
– Snufje zout

– Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
– Vet een quichevorm of springvorm in, en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
– Zet de vorm in de koelkast en ga verder met de vulling.

Voor de vulling
– 200 gram lactosevrije crème fraîche
– 4 eieren
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
– Peper

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok/koekenpan en bak hierin de groenten met de Provençaalse kruiden en wat peper een paar minuten aan.
– Haal de bodem voor de quiche uit de koelkast, en doe de groenten er in.
– Kluts nu de eieren met de lactosevrije crème fraîche, wat peper en een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas tot een saus.
– Schenk de saus over de quiche, en bestrooi de quiche met Provençaalse groenten met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
– Bak de quiche met Provençaalse groenten nu zo´n 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Kokosolie of kokosvet, is een tropische olie. Kokosolie verkrijg je door het vruchtvlees van de kokosnoot te persen. Zuivere kokosolie is kleurloos en in vaste vorm wit.

quiche-met-provencaalse-groentenHeb jij deze quiche met Provençaalse groenten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


2 thoughts on “Quiche met Provençaalse groenten”

  • Ik heb de quiche met provencaalse groente gemaakt en hij zag er zalig uit maar de smaak was een beetje flauw. pittige kruiden of gekruid vlees zou het wellicht lekkerder maken. Ik vond het niet enorm lekker maar goed te doen. De rest van de familie vond het erg droog en niet smakelijk helaas😫

    • Hallo Ilse,

      Smaken verschillen, dus de peper moet je echt naar smaak toevoegen. Je zou door de ‘saus’ ook cayenne peper kunnen doen, voor wat meer pit.
      De bodem heeft door de havermout en amandelmeel, wat meer bite, is voedzamer en ook gezonder dan bijvoorbeeld bladerdeeg (wordt ook vaak als bodem gebruikt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *