Quiche met Provençaalse groenten (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Bodem

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 140 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • Snufje zout

Vulling

Ingrediënten

  • 200 gram lactosevrije crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
  2. Vet een quichevorm of springvorm in, en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
  3. Zet de vorm in de koelkast en ga verder met de vulling.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes.
  6. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok/koekenpan en bak hierin de groenten met de Provençaalse kruiden en wat peper een paar minuten aan.
  7. Haal de bodem voor de quiche uit de koelkast, en doe de groenten er in.
  8. Kluts nu de eieren met de lactosevrije crème fraîche, wat peper en een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas tot een saus.
  9. Schenk de saus over de quiche, en bestrooi de quiche met Provençaalse groenten met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
  10. Bak de quiche met Provençaalse groenten nu zo´n 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!


Heb jij deze quiche met Provençaalse groenten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*