Bodem
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 140 gram amandelmeel
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 ei
- 50 ml water
- Snufje zout
Vulling
Ingrediënten
- 200 gram lactosevrije crème fraîche
- 4 eieren
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
- Peper
Bereidingswijze
- Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
- Vet een quichevorm of springvorm in, en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
- Zet de vorm in de koelkast en ga verder met de vulling.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok/koekenpan en bak hierin de groenten met de Provençaalse kruiden en wat peper een paar minuten aan.
- Haal de bodem voor de quiche uit de koelkast, en doe de groenten er in.
- Kluts nu de eieren met de lactosevrije crème fraîche, wat peper en een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas tot een saus.
- Schenk de saus over de quiche, en bestrooi de quiche met Provençaalse groenten met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de quiche met Provençaalse groenten nu zo´n 30 minuten in de oven.
Smakelijk eten!
Heb jij deze quiche met Provençaalse groenten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.