Quiche met groenten en ham (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Bodem

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 140 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
  2. Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
  3. Zet de springvorm in de koelkast en ga verder met de vulling.

Vulling

Ingrediënten

  • 250 gram hamblokjes
  • 2 paprika´s
  • Kleine broccoli
  • Courgette
  • 4 eieren
  • Geraspte kaas
  • 300 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de paprika’s en de courgette in kleine blokjes.
  4. Bak de hamblokjes kort in een wok/koekenpan.
  5. Voeg de paprika en courgette toe en bak dit een paar minuutjes mee.
  6. Snijd eventueel de gekookte broccoli nog iets kleiner en doe dit bij de hamblokjes en groente.
  7. Breng op smaak met peper.
  8. Kluts de eieren met de melk en een handje geraspte kaas tot een saus.
  9. Haal de springvorm uit de koelkast en doe hierin de hamblokjes en groenten (zorg ervoor dat er zo min mogelijk vocht bij komt).
  10. Schenk de saus erover en strooi er nog wat geraspte kaas over.
  11. Bak de quiche nu zo’n 30 minuten in de oven.

Lekker om er een salade bij te serveren.

Smakelijk eten!


Heb jij deze quiche met groenten en ham gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 Comments

  1. Vandaag hebben we deze deze glutenvrije quiche gemaakt, hij was HEERLIJK!! Aangezien we maar met z’n tweetjes zijn, gaan we er lekker nog eens van genieten ?
    Dankjewel voor dit heerlijke recept!

    • gevoeligebuikrecepten

      Hallo Monique,

      Bedankt voor je reactie.
      Wat fijn te horen dat jullie de quiche lekker vinden. Je zou het ook eventueel kunnen invriezen. Zelf eet ik de volgende dag ook weleens een stukje als lunch.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*