Pompoen pannenkoekjes

Voor 8 pannenkoekjes

– 250 gram pompoenpuree (ongeveer 340 gram pompoen)
– 150 gram havermout
– 2 eieren
– Scheutje lactosevrije/plantaardige melk
– 1 theelepel pumpkin spice of speculaaskruiden of kaneel

Deze pannenkoekjes zijn lekker met nog wat lactosevrije kwark, pompoenpitten en rozijnen.

– Kook de pompoenblokjes in 12 minuten gaar en pureer ze fijn in een keukenmachine.
– Laat de puree afkoelen.
– Roer bovenstaande ingredi├źnten tot een beslag (het beslag is vrij dik).
– Verhit een beetje kokosolie of zonnebloemolie in een koekenpan.
– Schep met een lepel wat hoopjes beslag in de pan en druk ze met de achterkant van de lepel wat plat.
– Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn.
– Serveer eventueel met wat lactosevrije kwark, pompoenpitten en rozijnen.

Smakelijk eten!

Weetje: Pumpkin spice is een kruidenmix die vooral in Amerika erg populair is. Het bestaat uit kaneel, gember, piment, nootmuskaat en kruidnagel.

Pompoenpannenkoekjes

Heb jij deze pompoen pannenkoekjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *