Pompoenmuffins

Voor 12 muffins

– 400 gram pompoenblokjes
– 75 gram havermout
– 50 gram rijstmeel
– 125 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 55 gram rozijnen
– 2 eieren
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder
– Pompoenpitten

– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Kook de pompoenblokjes in 12 minuten gaar en pureer ze fijn in een keukenmachine.
– Doe de rozijnen voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water en leg ze daarna op een stuk keukenpapier.
– Klop de eieren met de melk luchtig.
– Voeg de pompoenpuree, havermout, rijstmeel, rozijnen en de speculaaskruiden toe en meng goed door elkaar.
– Voeg bakpoeder toe en roer nogmaals goed door.
– Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
– Verdeel over het beslag nog wat pompoenpitten.
– Bak de muffins 40 a 45 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Rijstmeel is meel gemaakt van gemalen ongekookte rijst. Rijstmeel is geschikt als je glutenvrij eet en het zit tevens vol vezels en proteïnen. Uit onderzoek blijkt, dat rijstmeel zorgt voor een vermeerdering van het aantal antioxidanten. Van dit meel kan je o.a. pannenkoeken, muffins en taarten maken. Het is ook te gebruiken als bindmiddel.

Pompoenmuffins

Heb jij deze pompoenmuffins gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *