Pompoenkoeken

Voor 8 koeken

– 250 gram pompoenpuree (ongeveer 340 gram pompoen)
– 150 gram havervlokken
– 30 gram rozijnen
– 20 gram hazelnoten
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 eetlepel speculaaskruiden

– Kook de pompoenblokjes in 12 minuten gaar en pureer ze fijn in een keukenmachine.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
– Vorm van het deeg 8 koeken.
– Bak de koeken 25 a 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Rozijnen zijn gedroogde druiven. Je hebt gele rozijnen en donkere rozijnen, maar beide komen ze van de witte druif, van de blauwe druif kan je namelijk geen rozijnen maken. Ondanks dat rozijnen veel suiker bevat, zijn ze wel goed voor je tanden. De suikers zijn namelijk van een goede kwaliteit, en rozijnen blijken bacterie dodende bestandsdelen te bevatten.

Pompoenkoeken

Heb jij deze pompoenkoeken gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *