Pindakaas granola

Voor een bakplaat vol pindakaas granola

– 120 gram pindakaas
– 100 gram pure chocolade
– 80 gram amandelen
– 80 gram pecannoten
– 80 gram walnoten
– 10 eetlepels havervlokken
– 5 eetlepels pompoenpitten
– 5 eetlepels zonnebloempitten
– 4 eetlepels lijnzaad
– 4 eetlepels chiazaad
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 2 theelepels kaneel

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Breek/snijd de noten in stukjes.
– Meng de amandelen, pecannoten, walnoten, havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad en 2 theelepels kaneel door elkaar.
– Doe de pindakaas in een magnetronbestendig schaaltje, zet deze voor een aantal seconden in de magnetron, totdat de pindakaas goed vloeibaar is. Meng dan de ahornsiroop door de pindakaas.
– Meng de pindakaas met ahornsiroop door de granola.
– Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de pindakaas granola over de bakplaat.
– Doe de pindakaas granola nu voor zo´n 25 a 30 minuten in de oven.
– Laat de pindakaas granola goed afkoelen.
– Snijd de pure chocolade in kleine stukjes, en meng dit door de pindakaas granola.

Bewaar de granola in een goed afgesloten pot, dan is het een tijd goed te bewaren.
Lekker voor bij de lactosevrije/plantaardige yoghurt/kwark.

Smakelijk eten!

Weetje: Een zonnebloempit, is het zaad van de zonnebloem. Zonnebloempitten kan je eten en hebben een pittige smaak. De pitten zitten vol vezels en onverzadigde vetzuren.

Pindakaas-granolaHeb jij deze pindakaas granola gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *