Pasta pesto met broccoli en kip

Voor 4 personen

– Glutenvrije pasta (75 a 100 gram per persoon)
– 500 gram kipfilet
– 400 gram broccoli
– 8 cherrytomaten
– Peper
– Basilicumpesto (ik maakte deze zelf en heb hiervan alles gebruikt)

Basilicumpesto
– 10 gram basilicum
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 3 eetlepels olijfolie
– Peper

– Spoel de basilicumblaadjes af en dep ze droog.
– Scheur de bladjes en doe ze samen met bovenstaande ingrediĆ«nten in een keukenmachine.
– Pureer het tot er een pesto ontstaat.

– Snijd de broccoli in roosjes en kook deze zo’n 8 minuten.
– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Doe een klein scheutje olijfolie in een wok/koekenpan en bak de kipfiletblokjes met wat peper gaar.
– Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg deze toe aan de kipfiletblokjes.
– Snijd eventueel de gekookte broccoli nog iets kleiner en voeg ook toe aan de kipfiletblokjes.
– Meng de pesto door de afgegoten pasta.
– Doe de pasta bij de kipfiletblokjes, cherrytomaten en broccoli en meng goed door elkaar.
– Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas over strooien.

Smakelijk eten!

Weetje: Basilicum (ook wel koningskruid genoemd) is een kruid waarvan de bladeren worden gebruikt in de keuken. Het heeft een sterke geur en aroma en wordt vooral in de Italiaanse keuken gebruikt. In basilicum zit veel vitamine A en K. Tevens bevat het de volgende mineralen, kalium, mangaan, koper, magnesium en ijzer.

Pasta pesto

Heb jij deze pasta pesto met broccoli en kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *