Pasta Carbonara

Voor 3 personen

– Glutenvrije pasta (75 a 100 gram per persoon)
– 250 gram spekblokjes
– Bosui, 3 stuks (het groene gedeelte)
– 5 eieren
– Parmezaanse kaas poeder
– Peper

– Snijd het groene van bosui in ringetjes.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Bak de spekblokjes in een wok/koekenpan gaar.
– Kluts de 5 eieren met wat peper, en 3 a 4 eetlepels Parmezaanse kaas.
– Voeg de bosui toe aan de spekblokjes en bak kort mee.
– Voeg de pasta toe aan de spekblokjes en bosui, en roer goed door elkaar.
– Zet het vuur uit, voeg het eimengsel toe en roer goed door de pasta voor zo’n 2 minuten.
– Eventueel kan je over de pasta nog wat Parmezaanse kaas en/of peper strooien.

Smakelijk eten!

Weetje: Pasta carbonara is een makkelijk te maken Italiaans pastagerecht. Aan de traditionele pasta Carbonara wordt geen room toegevoegd.

Pasta carbonaraHeb jij deze pasta carbonara gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 thoughts on “Pasta Carbonara

  1. Miriam Beantwoorden

    Op zich n super makkelijk recept
    Maar waarom het eimengsel r bij doen als het vuur uit is ??
    Eten zo rauwe ei en vonden dat niet lekker en n beetje eng ivm t eten van rauwe eieren
    Dus nog maar eens op t vuur. Daarna wel lekker

    1. gevoeligebuikrecepten Beantwoorden

      Sorry voor de late reactie (bericht is in de spam terecht gekomen). Fijn dat jullie de pasta alsnog lekker vonden. Pasta Carbonara wordt op deze manier gemaakt. Laat je het vuur aan, dan wordt het meer roerei. De truc is de pasta afgieten en direct met het ei mengen door goed te roeren. Door de warmte gaat het dan goed.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *