Pasta basilicum roomsaus

Voor 3 personen

– 225 gram glutenvrije pasta
– 300 gram kipfiletblokjes
– 80 gram pancetta ca. 8 plakken
– 1 rode paprika
– 3 stuks bosui (groene gedeelte)
– 8 cherrytomaten
– 1.5 eetlepel basilicum kruidenpasta
– 150 ml lactosevrije kookroom
– Rucola
– Geroosterde pijnboompitten

– Snijd de paprika in stukjes, de bosui in ringetjes en de cherrytomaten in vieren.
– Verhit een koekenpan en bak hierin de plakken pancetta in een paar minuten om en om krokant. Laat ze na het bakken uitlekken op een stuk keukenpapier en snijd ze daarna grof wat kleiner.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet de pasta daarna af.
– Verhit een wok/koekenpan en bak hierin in een beetje olie de kipfiletblokjes aan.
– Voeg de paprika toe en bak dit zo´n 3 minuten mee met de kip.
– Voeg nu ook de bosui en cherrytomaten toe en bak dit nu ook 3 minuten mee.
– Schenk de lactosevrije kookroom erbij, voeg ook de basilicum kruidenpasta toe en meng het geheel door elkaar.
– Doe als laatste ook de gekookte pasta en de stukken gebakken pancetta erbij en meng het geheel goed.
– Serveer de pasta met wat rucola en geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk eten!

Weetje: Pancetta is een Italiaanse spek, afkomstig van de varkensbuik. Pancetta wordt gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd.

pasta basilicum roomsausHeb jij deze pasta basilicum roomsaus gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *