Pasta pesto met broccoli en kip (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij

Pasta pesto met broccoli en kip voor 4 personen

Ingrediënten

  • Glutenvrije pasta (75 à 100 gram per persoon)
  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram broccoli
  • 8 cherrytomaten
  • Peper
  • Basilicumpesto (ik maakte deze zelf en heb hiervan alles gebruikt)

Basilicumpesto

Ingrediënten

  • 10 gram basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Maak je zelf basilicumpesto? Spoel de basilicumblaadjes af en dep ze droog. Scheur de basilicumblaadjes wat fijn en doe ze samen met bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine. Pureer het tot er een pesto ontstaat.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze zo’n 8 minuten.
  3.  Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Doe een klein scheutje olijfolie in een wok/koekenpan en bak de kipfiletblokjes met wat peper gaar.
  6. Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg deze toe aan de kipfiletblokjes.
  7. Snijd eventueel de gekookte broccoli nog iets kleiner en voeg ook toe aan de kipfiletblokjes.
  8. Meng de pesto door de afgegoten pasta.
  9. Doe de pasta bij de kipfiletblokjes, cherrytomaten en broccoli en meng goed door elkaar.
  10. Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas over strooien.

Smakelijk eten!


Heb jij deze pasta pesto met broccoli en kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*