Pasta ovenschotel met spinazie en ei (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 3 a 4 personen

– 600 gram verse spinazie (low fodmap tot 150 gram per persoon)
– 400 gram tomatenblokjes
– 300 gram (runder) gehakt
– 225 gram glutenvrije pasta (bijv. penne)
– 40 gram geraspte Parmezaanze kaas
– Ei (1 per persoon)
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– Peper

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en ga ondertussen verder met het maken van de saus.
– Rul het gehakt en voeg als het gehakt bruin geworden is beetje bij beetje de verse spinazie toe. Doe als alle spinazie is geslonken de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel op smaak met peper en een eetlepel gedroogde basilicum.
– Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de gekookte pasta toe aan het spinaziemengsel en meng alles door elkaar.
– Doe de pasta met spinazie in een ingevette ovenschaal.
– Maak 3 a 4 kuiltjes in de pasta en breek hierboven de eieren.
– Zet de pasta ovenschotel met spinazie en ei nu in de voorverwarmde oven, totdat de eieren zijn gestold (10 a 15 minuten).

Smakelijk eten!

Weetje: Spinazie bevat veel gezonde vitaminen en mineralen. In spinazie zit vooral erg veel vitamine K, dit is goed voor de botopbouw. Spinazie kan rauw worden gegeten in een salade of rauw worden verwerkt in een smoothie. Verder kun je het koken of wokken.

pasta-ovenschotel-met-spinazie-en-ei-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrij
Heb jij deze pasta ovenschotel met spinazie en ei gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 

Posted in Geen categorie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *