Pasta met shiitakes

Voor 3 personen

– Glutenvrije pasta (75 a 100 gram per persoon)
– 350 gram ongepaneerde schnitzel
– Bosui, 3 stuks (groene gedeelte)
– 175 gram shiitakes
– 200 ml lactosevrije kookroom
– Peper
– Verse bieslook
– Verse peterselie

– Snijd de schnitzel, bosui en de shiitakes in stukjes.
– Snijd wat van de verse kruiden fijn.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hierin, met wat peper de schnitzel bruin.
– Voeg de bosui en de shiitakes toe en bak dit 3 minuten met het vlees mee.
– Schenk de kookroom erbij en meng het geheel goed.
– Laat nog even 3 minuten zachtjes koken, en voeg naar smaak wat verse bieslook en peterselie toe.
– Serveer de roomsaus met de gekookte pasta.

Smakelijk eten!

Weetje: De shiitake is een eetbare paddenstoel. Het is een veel gebruikt ingrediƫnt in de Aziatische keuken. Deze paddenstoel groeit op hare houtsoorten zoals de eik en de beuk. De shiitake behoort tot de duurste paddenstoelen. Binnen de traditionele Chinese geneeskunde wordt de shiitake beschouwd als een geneeskrachtige paddenstoel.

pasta-met-shiitakesHeb jij deze pasta met shiitakes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *