Pasta met paprikasaus (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Pasta met paprikasaus voor 3 personen

Ingrediënten

  • 465 gram geroosterde paprika (1 grote pot)
  • 300 gram kipfilet
  • 225-250 gram glutenvrije pasta (bijvoorbeeld penne)
  • 200 gram lactosevrije crème fraîche
  • 125 gram champignons (champignons uit blik zijn tot 110 gram low FODMAP)
  • 125 gram spekjes
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Eventueel geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Snijd de geroosterde paprika in wat kleinere stukken. Pureer de geroosterde paprika dan met een eetlepel Provençaalse kruiden in een keukenmachine tot een saus.
  2. Snijd de kipfilet en de courgette in blokjes.
  3. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en maak ondertussen de saus.
  4. Bak de spekjes in een wok/koekenpan 3 minuten en voeg dan de blokjes kipfilet toe en bak deze mooi bruin.
  5. Voeg nu de champignons, de courgette en wat peper toe en bak het geheel nog zo´n 5 minuten.
  6. Doe nu de saus van de geroosterde paprika´s en de crème fraîche erbij, roer alles goed door elkaar en laat het dan nog zachtjes 5 minuten pruttelen.
  7. Voeg de gekookte pasta toe en meng het geheel goed.
  8. Serveer de pasta met paprikasaus eventueel met wat geraspte mozzarella.

Smakelijk eten!

Heb jij deze pasta met paprikasaus gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*