Over mij

Mijn naam is Linda Frans en ik ben gek op koken en bakken. Al jaren heb ik darmklachten, namelijk het prikkelbare darm syndroom, afgekort pds (zie ook het kopje ‘pds´). Nadat ik meer klachten kreeg, kwam ik terecht bij een maag-darm-leverarts (mdl arts) en een diëtiste. Via de diëtiste kwam ik in aanraking met het fodmap dieet. Hiermee ben ik op 8 oktober 2016 begonnen. Wat het fodmap dieet precies is en hoe dat bij mij is gegaan, kan je vinden onder het kopje ‘Fodmap’. Terug naar het koken en bakken, dit is eigenlijk al jaren een hobby van mij, maar door het fodmap dieet ben ik het nog leuker gaan vinden. Dit doordat je bij het fodmap dieet, vooral tijdens de eliminatie fase, veel niet mag eten. Ik ben op zoek gegaan naar vervangende ingrediënten, en ben daarmee gaan koken en bakken. Recepten fodmap geschikt maken vind ik erg leuk, maar ook zelf gerechten bedenken vind ik super leuk om te doen. Ik houd van variatie in mijn eten, en ik ontbijt bijvoorbeeld ook geen 2 dagen achterelkaar hetzelfde. Havermout is wel één van mijn favoriete ingrediënten in mijn ontbijt. Maar hier kan je zoveel mee maken, pap, mugcake, pannenkoeken, etc. Echt een favoriet gerecht heb ik niet. Pasta’s, rijstgerechten, pizza, ovenschotels of heerlijke Hollandse stamppot, ik vind het allemaal heerlijk!

Al een tijd deel ik geregeld foto’s op mijn Instagram ´gevoelige buik recepten´ van mijn ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Daarna leek het mij een leuk idee om een website te maken, waarop ik de recepten deel van mijn gerechten. Mijn gerechten zijn lactosevrij, tarwevrij, veelal glutenvrij en low fodmap.

Ik hoop dat jullie hier leuke ideeën opdoen voor gerechten. En ik lees en/of zie graag als je iets gemaakt hebt.

Veel kook- en bakplezier!

Liefs,
Linda