Ontbijtwafels met ham en ei (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 4 ontbijtwafels met ham en ei

Voor dit recept heb ik een siliconen wafelvorm gebruikt.

Wafels

Ingrediënten

  • 125 gram Schär Mix it! Universal
  • 125 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Handje geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de Schär Mix It! Universal met het bakpoeder en de Provençaalse kruiden.
  3. Kluts de eieren met de melk goed door elkaar.
  4. Voeg dan het ´droge´ mengsel toe aan het ´natte´ mengsel en meng het tot een beslag.
  5. Meng als laatste een handje geraspte kaas door het wafelbeslag.
  6. Vet de siliconen wafelvorm in met een beetje olie en doe dan het beslag in de vorm.
  7. Bak de wafels in 15 à 20 minuten gaar.

Topping 

Ingrediënten

  • 8 plakken ham (bijvoorbeeld beenham
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. Laat een grillpan (of koekenpan) goed heet worden en bak dan de plakken ham om en om even aan.
  2. Bak 4 eieren (zoals jij ze het lekkerst vindt).

Beleg de wafels met de gebakken ham en een gebakken ei en bestrooi het eventueel naar smaak met wat peper en zout.

Smakelijk eten!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Schär.

Heb jij deze ontbijtwafels met ham en ei gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten en @schaerglutenvrij_nl op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*