Ontbijttaartje chocolade-framboos

Ontbijt voor 1 persoon

– 1 banaan
– 1 ei
– 40 gram havermout
– Walnoten
– Frambozen
– 1 eetlepel cacaopoeder

– Geen airfryer? Verwarm de oven dan voor op 180 graden.
– Prak de banaan fijn met een vork.
– Voeg het ei en de havermout toe en roer door tot je een beslag hebt.
– Voeg de cacao toe en roer goed.
– Breek wat walnoten in stukjes en roer door het beslag.
– Vet een ovenbestendig schaaltje in met een beetje kokosolie.
– Snijd 3 a 4 frambozen een keer door.
– Doe een dun laagje beslag in het schaaltje.
– Leg op het beslag wat van de frambozen.
– Doe daarop weer een laagje beslag.
– Leg op het beslag weer wat van de frambozen.
– Eindig nu met een laag beslag.
– Zet het schaaltje nu zo’n 10 minuten op 180 graden in de airfryer. Of in de oven zo’n 25 a 30 minuten.

Lekker met een beetje Lactosevrije kwark en nog een paar frambozen.

Smakelijk eten!

Weetje: Cacao komt van de cacaoboom. De vruchten van deze boom zijn de cacaobonen. Elk jaar levert een cacaoboom gemiddeld zo’n 1 tot 2 kilo cacaobonen. Van deze bonen wordt cacaopoeder en cacaoboter gemaakt. Ook wordt hier chocolade van gemaakt, alleen worden hier ingredi├źnten aan toegevoegd zoals suiker, slechte vetten, smaakstoffen en melkpoeder. Rauwe cacao is wel erg gezond, hierin zitten o.a. veel antioxidanten, magnesium en ijzer.

Ontbijttaartje

Heb jij dit ontbijttaartje gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *