Ontbijttaartje met kruidnoten (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een ontbijttaartje met kruidnoten van 12 cm

Ingrediënten

  • 80 gram lactosevrije kwark
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 11 glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

Bereidingswijze

  1.  Geen airfryer? verwarm dan de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd 6 glutenvrije- en lactosevrije kruidnoten in 4 stukjes.
  3. Meng de kwark, havermout, ei, bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
  4. Meng de stukjes kruidnoten erdoor.
  5. Vet (met kokosolie) een mini springvorm van 12 cm, of een klein ovenschaaltje in.
  6. Verdeel het kwarkmengsel over de vorm of het schaaltje.
  7. Leg nu nog 5 kruidnoten op het beslag en druk ze daarna voorzichtig iets in het beslag.
  8. Zet het taartje nu in de airfryer ongeveer 10 minuten op 180 graden. Of in de voorverwarmde oven voor zo´n 25 à 30 minuten.

Smakelijk eten!


Heb jij dit ontbijttaartje met kruidnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*