Ontbijttaartje met banaan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een ontbijttaartje met banaan van 12 cm

Ingrediënten

  • 80 gram lactosevrije kwark
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 à 4 walnoten
  • Kaneel
  • Banaan

Bereidingswijze

  1. Geen airfryer? verwarm dan de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de kwark, havermout, ei en bakpoeder goed door elkaar.
  3. Breek de walnoten in stukjes en voeg samen met wat kaneel toe aan het kwarkmengsel.
  4. Vet (met kokosolie) een mini springvorm van 12 cm, of een klein ovenschaaltje in.
  5. Verdeel het kwarkmengsel over de vorm of het schaaltje.
  6. Snijd een aantal plakjes van een banaan, en verdeel deze over de bovenkant van het kwarkmengsel.
  7. Zet het taartje nu in de airfryer 10 à 12 minuten op 180 graden. Of in de voorverwarmde oven voor zo´n 25 à 30 minuten.

Smakelijk eten!

Ontbijttaart banaan
Heb jij dit ontbijttaartje met banaan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*