Ontbijttaart banaan

Voor een taartje van 12 cm

– 80 gram lactosevrije kwark
– 50 gram havermout
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 a 4 walnoten
– Kaneel
– Banaan

– Geen airfryer? verwarm dan de oven voor op 200 graden.
– Meng de kwark, havermout, ei en bakpoeder goed door elkaar.
– Breek de walnoten in stukjes en voeg samen met wat kaneel toe aan het kwarkmengsel.
– Vet (met kokosolie) een mini springvorm van 12 cm, of een klein ovenschaaltje in.
– Verdeel het kwarkmengsel over de vorm of het schaaltje.
– Snijd een aantal plakjes van een banaan, en verdeel deze over de bovenkant van het kwarkmengsel.
– Zet het taartje nu in de airfryer 10 a 12 minuten op 180 graden. Of in de voorverwarmde oven voor zo´n 25 a 30 minuten.

Smakelijk eten!

Weetje: Kaneel is te koop in de vorm van stokjes, of poeder. Het komt van oorsprong uit Ceylon, het huidige Sri Lanka. Kaneel bevat belangrijke vitamines en mineralen, zoals vitamine A, C, B2, B6, calcium, zink en ijzer.

Ontbijttaart banaan Heb jij deze ontbijttaart met banaan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *