Ontbijttaart met kruidnoten

Voor een taartje van 12 cm

– 80 gram lactosevrije kwark
– 50 gram havermout
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 11 glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

– Geen airfryer? verwarm dan de oven voor op 200 graden.
– Snijd 6 glutenvrije- en lactosevrije kruidnoten in 4 stukjes.
– Meng de kwark, havermout, ei, bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
– Meng de stukjes kruidnoten erdoor.
– Vet (met kokosolie) een mini springvorm van 12 cm, of een klein ovenschaaltje in.
– Verdeel het kwarkmengsel over de vorm of het schaaltje.
– Leg nu nog 5 kruidnoten op het beslag en druk ze daarna voorzichtig iets in het beslag.
– Zet het taartje nu in de airfryer ongeveer 10 minuten op 180 graden. Of in de voorverwarmde oven voor zo´n 25 a 30 minuten.

Smakelijk eten!

Weetje: Speculaaskruiden is een kruidenmengsel van, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, kruidnagel, kardemon en witte peper.

Ontbijttaart-met-kruidnotenHeb jij deze ontbijttaart met kruidnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *